Projecten

Variabel Onderhouds Contract (VOC) Boskalis

Het Variabel Onderhoudscontract (VOC) is een nieuwe contract- ofwel samenwerkingsvorm. Wie goed presteert, krijgt als beloning nog twee keer een jaar verlenging van het contract. Dat is kort gezegd het belangrijkste speerpunt binnen het contract. In 2012 heeft opdrachtgever Rijkswaterstaat 2 percelen gegund aan Boskalis, bestaande uit Noord-Holland-Zuid en Noord-Brabant-Oost. De werkzaamheden bestaan uit klein onderhoud asfalt, groot onderhoud asfalt en reparatie aan eventuele winterschade.

HVA Konvooi onderweg naar VOC Brabant.

Velsertunnel Dura Vermeer

Begin 2016 mochten wij meehelpen aan dit project als onderaannemer van Dura Vermeer.
Regelmatig stond het verkeer vast op de A22 ter hoogte van IJmuiden en Beverwijk door te hoge vrachtwagens, die toch dachten de tunnel te kunnen passeren. Dat vormde een groot probleem. Ook waren tunneltechnische installaties en de vluchtwegen aan vervanging toe. Om ervoor te zorgen dat het verkeer vlot en veilig door de tunnel kan blijven rijden, besloot Rijkswaterstaat de tunnel grootschalig te renoveren. De tunnel moest hiervoor negen maanden helemaal dicht.

Op 15 april 2016 is bouwcombinatie Hyacint bestaande uit Dura Vermeer, BESIX en installatiebedrijf SPIE (Croon is hier later als participant bij aangesloten) begonnen met de ontmanteling van de tunnel. Nadat de stroom, veiligheidsinstallaties, brandmeldingsysteem en ventilatie afgekoppeld waren, kon het hak- en sloopwerk beginnen. Speciaal aangepaste freesmachines hebben honderden ribbels aan het plafond verwijderd en ook een deel van de betonnen vloer is weggefreesd. De betonnen constructie van de tunnel bleef hierbij onaangeroerd.

HVA Wegdekreiniger met waterwagen.

Hoogheemraadschap HHNK Ooms

Sinds 2016 draaien we vast voor Ooms uit Scharwoude, mee in het project "Hoogheemraadschap", hierin word onderhoud gepleegd aan zo'n 80 verschillende wegen in verschillende gemeentes in Noord-Holland. Dit bestaat o.a. uit kleine reparatievakken, maar er worden ook wel eens grotere stukken aangepakt voor groot onderhoud, dan hoeft er 15 jaar niet meer naar de weg worden omgekeken.

Achter de frees aan voor het Hoogheemraadschap Ooms

Logo Ballast-Nedam

Vernieuwing N31-traverse Ballast-Nedam

Een deel van de N31(Amsterdam - Leeuwarden) die door Harlingen loopt, wordt opnieuw aangelegd. Ballast-Nedam heeft de weg zelf ontworpen en gaat deze ook zelf realiseren, Net als de 5 viaducten en 1 aquaduct, die in hetzelfde traject zitten. Bij zo'n groot project komt natuurlijk ook veel vuil vrij, daarom zijn wij blij dat wij al sinds 2015 hier het veegwerk mogen doen voor Ballast-Nedam. Een mooi project waar we in de zomer van 2017 hopelijk regelmatig te zien zijn,

http://www.ballast-nedam.nl/projecten/vernieuwing-n31-traverse/

Vegen in een tunnelbak op de N31.

TESO

Wij vegen nagenoeg iedere week het wagendek op de twee veerboten van de TESO met één van onze kleinste veegwagens. De RAVO 330 kan door zijn kleine formaat met groot gemak overal tussendoor en omheen,dat maakt hem de ideale machine voor dit bijzondere project.

Veegwagen van Huiberts-Adams aan het werk op boot naar Texel